Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg

Als jij verandert …..verandert de wereld om je heen. We willen zo graag veranderen, maar waarom is dat nou zo lastig? Een mens is een gewoontedier. Er waren jaren dat ik iedere dag een boterham met hagelslag bij het ontbijt at.Hoe vaak ik niet bedacht dat ik de volgende dag iets anders wilde eten en het wéér niet deed.. of dat ik dacht dat ik morgen wel iets zou durven……maar nee…. We noemen dit onze comfortzone. Het lijkt goed te voelen, omdat de verandering ongemakkelijker voelt Hoe breek je nu door die gewoonte. die comfortzone heen?

Wil jij echt veranderen?

We kunnen best snel veranderen! Maar ja, dan is de pijn in de huidige situatie vaak te erg. Je moet wel. Wil je het zóver laten komen?

Natuurlijk kun je ook met wat meer gemak veranderen. Volg je hart en sta open voor alles wat je meer levensvreugde biedt. Dit is een hele positieve attitude. De verandering kan dan makkelijk plaatsvinden, omdat alles in jou het er mee eens is dat jij de dingen anders aanpakt in je leven. Je accepteert dan ook de hobbels die je op dit pad tegen komt.

Verreweg de meeste veranderingen kosten moeite, je moet er wat voor doen: Je begint met een dieet en na 2 kilo vind je het wel weer genoeg. Je wil ’s ochtends vroeg gaan sporten en als de wekker gaat voel je je direct al slecht. ‘Het kan niet goed zijn voor me om te gaan sporten, ik voel nog geradbraakt, laat mij vandaag maar uitslapen, ik heb mijn rust nodig’. Alles in je lichaam protesteert omdat we bijna allemaal onbewust een weerstand hebben tegen verandering.

Zo kom je onbewust terecht , soms ook bewust terecht in een eindeloze cirkel van proberen en falen.

Ik zet hier een paar mogelijke oplossingen voor je op een rijtje:

  •  De eerste tactiek
  • Noem het eerst : mijn nieuwe gewoonte is ’s ochtends bewegen.
  • Start de nieuwe gewoonte bijvoorbeeld op vakantie. Dan word je niet door je omgeving herinnerd aan je oude gewoonte. Bereid je goed voor op de dag en de dagen na je thuiskomt.
  • Maak de nieuwe gewoonte leuk en haalbaar. Bijv. Als je begint met hardlopen : Loop joggend net zo snel als een wandelaar. Stop met joggen voordat je buiten adem bent of ander ongemak ervaart. Een positieve ervaring wil je graag herhalen.

Als het niet lukt op de eerste manier
Vraag hulp van mensen om je heen om je te herinneren aan je nieuwe gewoonte of vraag ze mee te doen in je nieuwe gewoonte. Hoe vaker je het nieuwe gedrag herhaalt, hoe eerder het een automatisme kan worden. Sommige spreken van een magische grens van 30 dagen, sommigen van 100 dagen. Mijn ervaring is dat mits op de juiste manier aangepakt, sommige veranderingen heel snel tot stand komen en anderen gewoonten ongelooflijk hardnekkig zijn.

Hardnekkige gewoonten.
De methode Emotioneel Evenwicht of Emotionele Fitness van Roy Martina ( beiden ook in boekvorm verkrijgbaar) is super simpel en super effectief. Deze methode heeft het begin gevormd voor mijn weg van snelle veranderingen. Het is een combinatie van acupunctuurpunten behandelen en affirmaties. Als je gevangen lijkt te zitten in je emoties en je niet kunnen, je wilt weer in je kracht komen staan,

Aan gedrag ligt een overtuiging ten grondslag, er is iets wat jou drijft om je gedrag te blijven herhalen. Overtuigingen liggen opgeslagen in eht onderbewustzijn en zijn lastig met je verstand om te buigen. Met deze methode werk je direct met je onderbewustzijn.

Deze methode kun je met een boek helemaal zelf volgen. Het boek Emotionele Fitness bevat ook nog een DVD en3 CD’s. Dit maakt het thuisdoen vele malen makkelijker. Ook nu geldt weer, als je niet verder komt, volg een cursus of schakel een coach in. Die kan uittesten waar je blokkades liggen en je een stapje verder helpen.

JIJ KUNT DE RESULTATEN CREËREN DIE JIJ WENST

JIJ HEBT EEN KEUS! Wat wil jij echt?